Stoły gastronomiczne

czyszczenie elewacji bytom tkanina welur https://styl-sklep.pl/tkanina-zaslonowa-obiciowa-welur-wenge tkanina dekoracyjna, obiciowa welur wenge

Rozpoczynając przygodę z gastronomią i zajmując się urządzaniem lokalu, warto co nieco wiedzieć o stołach gastronomicznych. Przy wyborze nie należy kierować się tymi samymi parametrami, co w przypadku zakupu stołu do domowej kuchni. W domu stół ma służyć do spożywania posiłków.

Oto o czym należy pamiętać przy zakupie stołu gastronomicznego, aby jak najlepiej spełniał on swoją funkcję. Zazwyczaj stoły w naszych kuchniach są wykonane z drewna. Trzeba wiedzieć, że nie nadają się one do kuchni w lokalach gastronomicznych.

Przede wszystkim ich wytrzymałość jest niska. W zawodowych kuchniach stół służy do przygotowywania posiłków, a więc jest to stanowisko pracy. Zatem wykonuje się takie czynności jak krojenie warzyw, mięsa czy stawia się gorące garnki.

Ponadto nietrudno przy tym o wylanie się czegoś. Należy pamiętać, że drewno nie sprawdza się przy tak intensywnym użytkowaniu. Najlepszym rozwiązaniem są stoły wykonane ze stali nierdzewnej.

Zazwyczaj takie stoły mają regulowaną wysokość nóg, dzięki czemu można je odpowiednio dostosować oraz zawierają rant, który zapobiega spadaniu żywności na podłogę. Niektóre są także wyposażone w szuflady i półki, które pozwalają trzymać najważniejsze narzędzia zawsze pod ręką. Poza tym taki stół jest bardzo łatwo umyć i nie ulega on szybko zniszczeniu.

Jest po prostu bardziej funkcjonalny od stołu drewnianego. Ponadto trzeba wiedzieć, że stół gastronomiczny powinien być dosyć duży, aby swobodnie mogło przy nim pracować kilka osób.

Docieplanie budynków Toruń - tutaj

You may also like...