Stół drewniany w restauracji – jakie drewno wybrać?

aranżacja Łóżka hotelowe - tutaj

Meble restauracyjne i kawiarniane powinny charakteryzować się wysoką wytrzymałością. Każdego dnia będzie z nich korzystać kilkadziesiąt osób, zatem nietrudno o szybkie zużycie.

Jednakże inwestując w stoły i krzesła do restauracji, dobrze aby był to zakup nie na kilka miesięcy, ale nawet na kilka lat. Przy wyborze stołu drewnianego duże znaczenie ma gatunek i pochodzenie surowca.

Od tego będzie zależało, czy stół będzie wytrzymały i praktyczny, czy może będzie podatny na uszkodzenia i po krótkim czasie będzie nadawał się do wyrzucenia. Stół do restauracji powinien być wykonany z najlepszej jakości drewna.

Istotne jest, aby wybierać między twardymi gatunkami. W przypadku, gdy zakupimy stoły z miękkiego drewna, szybko ulegną zarysowaniom, trwałym odkształceniom oraz innym uszkodzeniom.

Należy także wiedzieć, że niektóre gatunki drewna z biegiem czasu zmieniają kolor. W ten sposób kupując stół idealnie komponujący się z wnętrzem, po kilkunastu miesiącach może się okazać, że nie będzie on pasował do aranżacji lokalu, ponieważ ściemnieje.

Warto zatem zadbać o odpowiednie zakonserwowanie drewna przed takimi sytuacjami. Jakie gatunki drewna sprawdzą się idealnie? Świetnym rozwiązaniem będzie stół wykonany z drewna bukowego, które jest twarde i charakteryzuje się wysoką jakością.

Wytrzymały jest również dąb. Jeżeli poszukujemy jasnych gatunków drewna, sprawdzi się jesion, ale warto wiedzieć, że ten gatunek drewna wymaga odpowiedniej pielęgnacji.

ocieplenia dachu

You may also like...