Dlaczego krzesła tapicerowane lepiej sprawdzą się w restauracji niż drewniane?

Krzesła to istotny element wystroju wnętrza restauracyjnego. Wraz ze stołem powinny spełniać nie tylko funkcję dekoracyjną i idealnie współgrać z pozostałymi elementami wystroju pomieszczenia, ale być także funkcjonalne. Restauracja to miejsce, gdzie krzesła są narażone na szczególną eksploatację.

Wielu restauratorów staje przed wyborem – krzesła tapicerowane czy drewniane. Zarówno jedne, jak i drugie mają swoje plusy i minusy. Odpowiadamy, dlaczego krzesła tapicerowane są lepszym pomysłem do restauracji niż krzesła drewniane.

Krzesła tapicerowane to przede wszystkim komfort i wygoda, w przeciwieństwie do krzeseł drewnianych. Dzięki temu można się w pełni zrelaksować siedząc przy stole. Trudno o czerpanie przyjemności z siedzenia na drewnianym, twardym krześle.

Ponadto krzesła tapicerowane kojarzą się z luksusem, co może pomóc w kreowaniu wizerunku restauracji. Trzeba wiedzieć, że klienci decydując się na spożycie posiłku poza domem, wymagają od lokalu czegoś więcej, niż tylko smacznego jedzenia, ale także poczucia, że przebywa się w miejscu ekskluzywnym i przyjemnym. Krzesła drewniane wyglądają na skromne i zwyczajne, co być może sprawdzi się w barze taniej obsługi, ale w restauracji już niekoniecznie.

Poza tym ze względu na dużą eksploatację, krzesła drewniane mogą się po prostu wycierać, co nie będzie wyglądało estetycznie. Warto więc, aby zdecydować się choćby na tapicerowane siedzisko krzesła, które znacząco wpływa na komfort.

Mikserek.pl

You may also like...